Subscribe to get Updates
  • Login
Dentaura
  • Anasayfa
  • Estetik Diş Uygulamaları
  • Çoçuklarda Diş Sağlığı
  • Ürün İnceleme
  • Blog
No Result
View All Result
  • Anasayfa
  • Estetik Diş Uygulamaları
  • Çoçuklarda Diş Sağlığı
  • Ürün İnceleme
  • Blog
No Result
View All Result
HealthNews
No Result
View All Result
Home Blog

Kaplama Diş Nedir, Nasıl Yapılır

adayonetici by adayonetici
Ocak 22, 2022
in Blog
0
Kaplama Diş Nedir, Nasıl Yapılır
1
SHARES
13
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Son zamanlarda sıklıkla tercih edilen kaplama diş nedir? Kaplama diş genellikle orta yaşlardaki insanların ihtiyaç duyduğu bir tedavidir.

Son zamanlarda sıklıkla tercih edilen kaplama diş nedir? Kaplama diş genellikle orta yaşlardaki insanların ihtiyaç duyduğu bir tedavidir. Kaplama diş genellikle dişin belli bir kısmının kırılması ya da görünüş açısından beğenilmediği zamanlarda yapılır.

Dişinizin belirli bir kısmı kırık veya köke yakın şekilde çatladıysa dişinizi tamamen kaybetmemek için kaplama yaptırmalısınız. Bunun için profesyonel bir hekimden randevu almalı ve tüm süreci doktorunuza danışmalısınız. Dişlerinize uygun şekilde yapılmayan kaplamalar daha sonrasında düşecektir.

Tamamen uygun şekilde yapılan kaplamaların dahi dişiniz için belirli bir kullanım süresi olacaktır. Bu süre yaşınıza ve kemiklerinizin büyüyüp büyümediğine göre değişiklik göstermektedir. Peki, son zamanların iddialı bir uygulaması olarak karşımıza çıkan kaplama diş nasıl yapılır? İşte tüm ayrıntılar!

Kaplama Diş Nasıl Yapılır?

Genellikle insanlar dişçilerden az da olsa korkmakta canlarının yanacağı düşüncesi ile gerilmektedirler. Ancak en basit ve acısız diş tedavilerinden olan kaplama diş için korkmanıza hiç gerek yok. Öncellikle kaplanacak dişin tam ölçüsü alınır.

Diş ölçünüzü alırken aljinat denilen bir karışım kullanılmaktadır. Hafif yumuşak yapıda olan bu malzeme geniş bir dişlik içerisine doldurulduktan sonra ısırmanız beklenir. Bir süre ağzınızda duran ve sertleşen bu madde daha sonra dişlerinizin ölçüsünü birebir çıkartır. Bu işlem kaplama yapılacak dişin tam olarak aynı boyutta olabilmesi ve diğer dişlere kıyasla büyük olmaması için yapılmaktadır.

İlgili Haber: Gömük Diş Sorunları ve Tedavisi

Kaplama diş için kullanılan porselen vb. malzemeler diş ölçünüze göre ayarlandıktan sonra sertleşmesi için bırakılır. Daha sonra kaplamalar için uygun olan bir yapıştırıcı ile törpülenen dişinize yapıştırılır. Sonrasında rahatlıkla kendi dişiniz gibi kullanılabilirsiniz. Özellikle hangi durumlarda diş kaplama yapılır? Sorusunun yanıtını biliyor olmak; beraberinde önemli kazanımları da getirmektedir.

Diş Kaplama Hangi Durumlarda Yapılır?

Bu durum kişiden kişiye oldukça farklı sebeplerle yapılmaktadır. Öncelik dişlerde oluşan geniş çaplı kırıklarla başlamaktadır. Eğer dişinizde geniş çaplı ve uzun bir çatlak var ise bu çatlak dişe zarar vermeden törpülenir ve aynı boyutta tasarlanan kaplama diş üzerine yapıştırılır. Bu sayede eskisi gibi dişinizi kullanabilirsiniz. Diğer bir durum daha önceden dolgu ve kanal gibi tedavi gören dişinizin artık eski rengine kavuşamaması olabilir.

Dolgular yüzünden dişlerin rengi değişebilir ve mineler aşınabilir. Kanal tedavisinde de diş içerisinde incelmeler olacağından bu tedavi son olarak tercih edilmektedir. Keyfi sebeplerden de diş kaplaması yaptırılabilir. Yani dişlerinizin görüntüsünden memnun değilseniz -ki genellikle ön dişlerinden hoşnut olmayan kişiler- bu tedaviyi tercih edebilirsiniz. Peki, en iyi diş kaplama hangisi? İşte merak edilen yanıtlara dair tüm ayrıntılar!

En İyi Diş Kaplama Hangisi?

Bir kaplamanın en iyi olduğunu söyleyebilmek için o kaplamanın uzun seneler boyunca kırılma ve düşme yapmadan ağızda durması gerektiğini bilmeliyiz. Bu durumda tabi ki en iyi kaplamalar porselen kaplamalar olacaktır. Porselen kaplamalar fiyat olarak diğer malzemelerden pahalı olsa da hem görüntü hem de kullanım açısından oldukça avantajlıdır. Porselen kaplamalar çok rahat bir şekilde temizlenebilir.

Kendi dişlerinizi bile uzun süre fırçalamanız gerekirken porselen kaplamalar kısa bir süre içerisinde pürüzsüz olabilirler. Dayanıklı yapıları ile kolay kolay aşınmaz ve her zaman parlak beyaz bir görünme sahiptirler. Diş kaplaması tercih eden kişilerin çoğu full porselen diş kaplamalarını tercih etmektedir. Son zamanlarda sıklıkla uygulanan diş kaplatma tekniğinin çok sayıda farklı çeşidinin bulunduğu bilinmektedir. Peki, kaç çeşit kaplama var? İşte yanıtı!

Kaç Çeşit Kaplama Var?

Eski yöntemleri de katarsak günümüzde 5 kaplama tekniği ve malzemesi sayabiliriz. Öncelikle beyaz dolgularda da kullanılan Kompozit Laminate diş kaplama, diş etrafına belirli parçalar yerleştirerek kötü görünümü engellemek için kullanılır. Ayrık dişlerin arasını doldurma, kırık ve çatlak dişlerin onarımı gibi durumlarda tercih edilir. Kaplama diş nedir? Kaç çeşit kaplama vardır? Sorularının yanıtları; bu tarz uygulamalara olan ilgiyi de arttırmaktadır!

Zirkonyum, doğal dişe en yakın görünüme sahip olan kaplama türüdür. Tam Seramik Empress, tek ön dişe uygulanabilir ve dayanaksızdır. Metal Altyapılı Porselen Kaplama, öncelikle metalin ağız yapısına uygun olup olmadığı test edilir. Daha sonrasında cilalandıktan sonra ağza yerleştirilir. Porselen Laminate Kaplama, bu yöntem de sadece dişin ön kısmına uygulanmaktadır. En çok tercih edilen yöntem olarak da bilinmektedir.

Advertisement Banner
Önceki Yazı

Porselen Diş Kaplama Nedir

Sonraki Yazı

Gömük Diş Sorunları ve Tedavisi

adayonetici

adayonetici

Sonraki Yazı
Gömük Diş Sorunları ve Tedavisi

Gömük Diş Sorunları ve Tedavisi

Discussion about this post

Son Yazılar

Tek Diş Kaplama

Tek Diş Kaplama

1 sene ago
Kaplama Diş Nedir, Nasıl Yapılır

Kaplama Diş Nedir, Nasıl Yapılır

2 sene ago

Çok Okunanlar

Diş Törpüleme

5 Maddede Diş Törpüleme İşlemi Hakkında Merak Edilenler

Eylül 28, 2022
Pprotez Diş

Protez Diş Nedir Avantajları Nelerdir

Eylül 16, 2022
Şeffaf Plak Tedavisi

Şeffaf Plak Tedavisi (Telsiz Ortodonti)

Şubat 10, 2023
Tek Diş Kaplama

Tek Diş Kaplama

Nisan 20, 2022
  • Anasayfa
  • Blog
  • İletişim

No Result
View All Result
  • Anasayfa
  • Ürün İnceleme
  • Çoçuklarda Diş Sağlığı
  • Hamilelikte Diş Sağlığı

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In